Historien til Fiskcentralen AS startet i 1934, da lokale fiskehandlere i Oslo slo seg sammen for å få bedre tilgang på fersk fisk. Fiskcentralen ble etablert samme år, og holder fortsatt til i Oslo Fiskehall. 

I dag er Fiskcentralen Insulas sjømatgrossist i Oslo. Her får vi daglige leveranser av fersk fisk og sjømat fra hele den norske kysten, som pakkes og sendes ut til dagligvarebutikker, storkjøkken og Oslos beste restauranter.

Mesteparten av det som omsettes fra Fiskcentralen er villfisk, hovedsakelig av det kortreiste slaget. Dette er mulig takket være vår daglige kontakt med fiskere, fiskemottak og oppkjøpere. Produktene selges primært gjennom Insulas salgsselskap Lofotprodukt og Sjøfrisk.

Vi selger også skalldyr året rundt, og tilbyr blant annet et bredt og spennende utvalg av sushi. I 2017 åpnet vi Nord-Europas mest effektive sushikjøkken med stort fokus på kompetanse, logisitikk og service.

Målet vårt å levere sjømatprodukter av topp kvalitet, slik at vi kan tilby stadig flere gode og sunne sjømatprodukter.

Fiskcentralen eier også lager- og logistikkselskapet Keco Logistikk AS, og fiskebutikken Andersen Nilsen AS.

Fiskcentralen med datterselskaper ble en del av Insula-konsernet i juli 2015.