Insulas ambisjon er å bidra til vekst i sjømatkategorien, en ambisjon som deles med myndigheter og forbrukere i de nordiske markedene. Sjømat er godt for kroppen og bra for miljøet. NB ANBEFALINGER HELSEDIREKTORATET, FOREBYGGE SYKDOM

Når sjømat smaker godt og er enkel å tilberede velger vi gjerne fisk. 

For å bidra til at folk spiser mer fisk må vi være de som kjenner forbrukerne aller best, og forstå hvilken mat forbrukeren i de ulike markedene synes smaker best. Insula må vite hvorfor kunden handler fiskekaker og røkelaks, hva familien har på påleggsrepertoaret, og hva som skaper begeistring rundt middagsbordet.
Insula må også ha innsikt i frustrasjonene til kunden, som for eksempel hvorfor det er vanskelig å lykkes med et godt fiskemåltid, hva som bidrar til matsvinn i hjemmet, og hvorfor man ofte ender opp med å velge kylling eller kjøtt i stedet for fisk?
Ved å opparbeide denne innsikten, og dele den på tvers av Insulas selskaper, lykkes vi med å utvikle de beste nye produktene, produktdesignet som selger mest varer, og salgskampanjene som skaper høyest vekst.

Eksempler på innovasjoner som bidrar til å øke sjømatkonsumet er mange. Noen av disse ser dere her:

Finland: Et eksempel på en innovasjon som har beveget seg over landegrensene er kjøttdeig av laks. Denne innovasjonen, som er et viktig bidrag for å øke konsumet av sjømat, ble utviklet av markedsteamet i Lofotprodukt, og ble lansert i Finland og Norge parallelt.

Danmark: Amanda Vildtfanget torskerogn med økologiske ingredienser ble lansert av Insula Danmark i 2021. Lanseringen dekker et økende forbrukerbehov for sunne og økologiske produkter, en trend som er særlig sterk i Danmark.

Norge: Det norske Insula-selskapet, Sjøfrisk, som jobber dedikert med REMA 1000, hadde i 2021 stor suksess med fiskematkategorien fiskekaker og fiskeburgere. Dette bidro til betydelig kategorivekst og økte markedsandeler dette året. Nye produkter og nytt oppgradert design, og en helhetlig kategorisatsing sammen med REMA 1000 var blant årsakene til økningen.

Arbeidet vårt for å øke konsumet av fisk kan knyttes opp mot FNs tredje bærekraftsmål "God helse og livskvalitet". Les mer om hva FN sier om dette her

 

Slik bidrar Insula til å gjøre samfunnet sunnere og mer bærekraftig. Og slik holdes en stolt sjømattradisjon levende og i fortsatt utvikling.

Helsedirektoratet (Norge) anbefaler å spise fisk til middag to til tre ganger i uken, og gjerne bruke fisk som pålegg. Seks påleggsporsjoner med fisk tilsvarer omtrent én middagsporsjon. Rådet tilsvarer totalt 300-450 gram ren fisk i uken. Minst 200 gram bør være fet fisk som laks, ørret, makrell eller sild.

Vi vet at fisk er godt for oss, og samtidig ser vi at konsumet av fisk går nedover. I Insula jobber vi for å endre fra plikt til lyst 

Totalt sysselsetter vi 1 100 ansatte, og lokalsamfunn videreutvikles gjennom de mange arbeidsplassene som skapes.


Insulas bedriftsportefølje består i dag av 22 tradisjonsrike sjømatbedrifter i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island. Fra disse selskapene leveres både ferske, fryste og hermetiske produkter. En rekke av produktene har vært i porteføljen i mange tiår. Sortimentet utvikles kontinuerlig, i tråd med forbrukernes ønsker.
Totalt sysselsetter konsernet rundt 1 100 ansatte, som har et felles mål om å bidra til økt sjømatkonsum for en sunnere og mer bærekraftig verden.
Vi baserer våre innovasjoner på kunde- og forbrukerinnsikt. Denne innsikten danner grunnlaget for verdikjeden bakover. Gjennom Insulas multilokale ledelsesmodell bevares det sterke lokale eierskapet samtidig som det tas ut synergier ved å være et konsern.
Etter flere år med oppkjøpsdrevet vekst, har Insula de siste årene dreid fokuset mot konsolidering og lønnsom drift.
Visjon og verdier
Insulas visjon er å øke sjømatforbruket blant folk flest. Visjonen støttes av verdiene «modig», «engasjert» og «nær».
Med verdiene menes følgende:
Modig: Vi tør å investere i innovasjon og nye muligheter. Vi satser for å skape verdier for forbrukere, kunder, lokalsamfunn og eiere. Vi tør å ta grepene som må til for å drive lønnsomt.
Nær: Vi er nær havet, fisken, lokalsamfunnene, våre ansatte, kundene, eierne og ikke minst forbrukerne. Vi har vært her lenge, og vi blir værende langt inn i fremtiden. Vi tar ansvar hele veien – fra fisken fanges i havet og helt til den er på middagsbordet. Vi er nær hverandre, bryr oss, viser omsorg og lytter til dem rundt oss.
Engasjert: Vi er dedikerte, hardtarbeidende og fremoverlente. Vi legger hjertet vårt i det vi gjør og er stolte av resultatene vi skaper sammen. Humor, arbeidsiver og glede gjør at vi alltid yter det lille ekstra.

6 INSULA

Vi ønsker å bidra til en sunn og bærekraftig livsstil gjennom god ressursutnyttelse og minimal miljøpåvirkning.

Vi sørger for at våre produkter er produsert med omtanke for mennesker, dyr, havet og miljøet forøvrig. Vi arbeider kontinuerlig for å redusere miljøpåvirkningen av vår virksomhet, gjennom blant annet redusert energiforbruk, kildesortering ved våre produksjonsanlegg, og miljøvennlige emballasjevalg som bidrar til redusert matsvinn gjennom god produktbeskyttelse og lang holdbarhet, samtidig som den er effektiv i transport og velegnet til resirkulering.