Les utlysningen HER.

Fabrikken er også full av spennende maskiner, teknikk og roboter, som gjør arbeidshverdagen ekstra spennende og utfordrende.

Artig å være på jobb
Etter noen år med liten aktivitet på lærlingesiden, intensiverer selskapet nå jakten etter dyktige talenter. Rett før jul ble selskapet resertifisert som lærlingebedrift innen faget industriell matproduksjon. Og fiskematproduksjon er ikke hva det det en gang var, ifølge bedriften selv:

- Å arbeide med industriell matproduksjon er mye mer interessant enn mange tror. Hos oss får man være med å lage verdens beste sjømat som serveres i hjem og restauranter over det ganske land. Fabrikken er også full av spennende maskiner, teknikk og roboter, som gjør arbeidshverdagen ekstra spennende og utfordrende. Og så har vi ikke minst helårligearbeidsplasser og et fantastisk flott flerkulturelt arbeidsmiljø som gjør det artig å være på jobb, forteller en engasjert Geir Kenneth Lyngedal som er lærlingeansvarlig ved Insula Produksjons fabrikk på Leknes.

Ved Insula Produksjons fabrikk på Leknes produseres det i snitt 95 tonn sjømat i uken.
Ved Insula Produksjons fabrikk på Leknes produseres det i snitt 95 tonn sjømat i uken.

Unge sjømattalenter
Selskapet, som sist hadde lærlinger i 2011, har vært gjennom en enorm vekst og utvikling. Høsten 2019 doblet fabrikken sitt produksjonsareal i Storeidøya, som nå teller hele 12.000 kvadratmeter. Med nytt bygg og en sterkt opprustet maskinpark har de nå behov for flere arbeidere.

Vi mener vi kan tilby Norges kanskje mest spennende lærlingplass innen industriell matproduksjon.

- Ombygging, flytteaktivitet og korona har gjort det vanskelig å ta imot lærlinger de siste årene. Men nå er vi endelig klare igjen. Sammen med Flerfaglig opplæringskontor Lofoten håper vi å nå ut til unge sjømattalenter, og vi mener vi kan tilby Norges kanskje mest spennende lærlingplass innen industriell matproduksjon, uttaler Merete Fæste Jentoft, HR-leder for Insula Norge.

29 fagbrev
Ingen lærlinger de siste årene til tross; fabrikken har likevel produsert fagarbeidere på løpende bånd. Selskapet har jevnlig kjørt fagbrevopplæring for ansatte i jobb, og i dag har 29 av de rundt 100 produksjonsmedarbeiderne på Leknes fagbrev. De fleste innen industriell matproduksjon (tidligere industriell næringsmiddelproduksjon), men også innen for eksempel kokkefaget og industrikokkefaget. Selskapet har også tidligere aktivt prøvd å rekruttere lærlinger.

- For oss er det viktig å ha fagarbeidere i fabrikken. Vi lager mat til tusenvis av mennesker hver eneste dag, og da må vi være sikre på at alt vi lager både er trygt å spise og holder den kvaliteten vi lover. Derfor legger vi til rette for at også de som allerede jobber hos oss kan ta fagbrev gjennom jobb, forklarer Fæste Jentoft.

Ønsker velkommen
Nå håper fabrikken at mange unge talenter vil melde interesse for en lærlingplass.

- Vi ser etter unge talenter som virkelig har lyst til å jobbe med sjømat. Det er vårt minimumskriterium når vi nå skal ansette; at motivasjonen til å gjøre en god jobb er på plass. Og har man i tillegg litt sans for maskiner, er det ingen grunn til ikke å søke seg til oss, avslutter Geir Kenneth Lyngedal som håper å kunne ønske nye lærlinger velkommen snart.

Vi ser etter unge talenter som virkelig har lyst til å jobbe med sjømat.

100 produksjonsarbeidere arbeider ved Insula Produksjons fabrikk på Leknes.
100 produksjonsarbeidere arbeider ved Insula Produksjons fabrikk på Leknes.

Les utlysningen HER.

Lær mer om Insula Produksjon HER.