Bakgrunnen for lanseringen er at Lofotprodukt ønsker å gjøre det enklere for forbruker å spise fisk. Pølser er noe av det nordmenn spiser mest, og selskapet har jobbet lenge med å lage et supergodt alternativ med fisk. Resultatet er Lofotgrill; pølser som er laget med 62-63% villfanget fisk.

Dette er andre gang Lofotprodukt lanserer fiskepølser, første gang var i 2008.

- Vi ser at det har skjedd mye både i pølsedisken og blant forbrukerne siden 2008. Forbruker ser i større grad etter alternativer til kjøtt og man er enda mer opptatt av å spise sunt. Vi synes Lofotgrill smaker skikkelig godt, og håper derfor at disse pølsene skal bli en større suksess enn sist gang, sier selskaper i en pressemelding.

Lofotgrill lanseres i 2 smaksvarianter; Lofotgrill Ost & Chili og Lofotgrill Barbecue. Produktene har vil finnes i utvalgte Norgesgruppen-butikker fra uke 8.