I 2017 deltok Daniel Løken i NRKs storsatsning Skårungen hvor 12 deltakere konkurrerte om hvem som behersker fiskeryrket best. Tross stort pågangsmot og ekte fiskeglede røk den blide trønderen ut allerede i andre episode. Nå har han derimot kommet helt til topps i et nytt fiskeeventyr; 1. august tiltrer han som Business Controller i fiskeribedriften Tobø Fisk i Finnmark.

- Jeg er en meget aktiv fisker og sjømann, og har en personlig stor interesse for det som skjer i sjøen. Fiskerinæringen er svært viktig for og har bygget Norge. Jeg gleder meg derfor til å ta fatt på en veldig spennende jobb, i tillegg på et sted som byr på masse muligheter både på sjø og i natur, forteller Daniel som nå forbereder seg på å flytte fra byen i Midt-Norge til en av hjørnesteinsbedriftene i Havøysund på 71 grader nord.

For Daniel er ikke bare reality-stjerne. Han er også en dreven økonom, med både en bachelorgrad i økonomi og arbeidserfaring fra finansverdenen bak seg. I tillegg har han drevet utsalg av fiskeutstyr, og da Korona-krisa satte inn var han godt i gang med å seile jorda rundt. Daglig leder Even Johansen i Tobø Fisk AS kan fortelle at det er mer enn hva man kan på papiret som teller når man rekrutterer til en stilling som dette.

- Når man rekrutterer til et sted som Havøysund, i en kommune med bare 800 innbyggere, rekrutterer man ikke bare en arbeidstaker. Man rekrutterer en sentral samfunnsborger også. Da er det viktig at mer enn bare karakterene stemmer. At Daniel er levende interessert i fiske og livet på havet, og til og med har valgt å prøve seg som fisker, er i så måte ingen ulempe. Men han må nok regne med å gå under kallenavnet «Skårungen», som normalt brukes som betegnelse på en førstereisgutt, når han kommer nordover, forteller han med et flir.

I Tobø Fisk er planen at Daniel skal ta over som Økonomisjef når han bare er blitt litt varm i trøya. Dagens økonomisjef og en av selskapets to gründere, Børge Johansen, planlegger nemlig å gå av med pensjon. Daniel blir dermed del av et lederteam på fire som skal videreføre den gode driften Børge og hans kompanjong Tor-Bjarne Stabell startet i 1997. Jobben byr på mer enn bare tall og økonomiske analyser, og det å møte og forstå hverdagen til kystfiskerne som er Tobøs viktigste leverandører blir derfor en naturlig del av opplæringen i den nye jobben. 

- Jeg ser frem til å ta på meg kjeledressen og brette opp ermene, avslutter Daniel.

Tobø Fisk ligger idyllisk til ved hurtigruteanløpet i Havøysund.Tobø Fisk ligger idyllisk til ved hurtigruteanløpet i Havøysund.