Har du kjent lukten av nystekte fiskeburgere, eller sett fornøyde kunder som akkurat har kjøpt seg ferske østers midt i Oslo sentrum? Da har du sannsynligvis passert en av Oslos mest tradisjonsrike fiskebutikker; "Fiskeriet".

«Fiskeriet», som bærer det formelle navnet Andersen Nilsen AS, ligger i Folketeaterpassasjen på Youngstorget i Oslo. Butikken ble opprinnelig etablert som sjømatutsalget «Erling Moe» i 1935. Fiskebutikken ble gjennom 74 års drift for en institusjon å regne innen ekspertise og salg av fersk sjømat i Oslo, kjent for både høy kvalitet og god kundeservice. Stedet ble rett og slett byens faste møtested for fiskeelskere i hovedstaden.

Etter at «Erling Moe» hadde vært ute av drift i et år, overtok nye eiere stafettpinnen og videreførte det ærverdige konseptet gjennom navnet «Fiskeriet» i 2010. Her ble det nå både plass til det tradisjonelle fiskeutsalget, men også en restaurant hvor man kan nyte blant annet Fiskeriets signatur-rett Fish & Chips med et glass god drikke til. Og selv om restauranten ble renovert i 2019, har elementer av den gamle butikkens og områdets rike historie fortsatt en sentral plass.

Onsdag 12. august markerte selskapet sin 10-årsdag. I strålende sol kunne Daglig leder Karina Jämtoft og hennes blide stab by på et rikt utvalg av smaksprøver av havets delikatesser. Med på laget hadde de Fiskcentralen, som har vært Fiskeriets hovedleverandør av ferske råvarer siden 2010, samt flere andre kvalitetsleverandører.

Høydepunktet ble dagens bursdagskake, en riktig "smörgåstårta" laget av de beste råvarer fra havet. Til stor glede for alle som tok turen innom.

Bursdagskake

Fiskeriet ble en del av Insula i 2015, og er sjømatkonsernets spydspiss ut mot et kvalitetsbevisst og sjømatelskende storbypublikum i Oslo.

- Vi ser på det som vår stolte plikt å ivareta og spre kunnskap om en av Norges viktigste råvarer gjennom tidene – fisken vår. (Fiskeriet Andersen Nilsen)

Vil du vite mer?
Besøk Fiskeriet på Youngstorget 2b, sjekk ut menyen på nett, eller la deg inspirere via Fiskeriets sosiale medier.

Fiskedisk

Fiskerastaurant

Fiskeriets fasade